Maandag moeten alle arbeidsmigranten op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel vertrokken zijn. Er komt geen uitstel tot 1 juli voor uitzendbureau Interkosmos om huisvesting voor hen te zoeken. De voorzieningenrechter in Den Bosch wees vrijdag dat verzoek af. Een echtpaar dat besmet is met het coronavirus mag wel tot 1 juni in een bungalow blijven.

Interkosmos spande vrijdag een kort geding aan tegen de gemeente Asten. Volgens het uitzendbureau heeft het meer tijd nodig om geschikte huisvesting - die voldoet aan het SNF keurmerk - te vinden voor de 75 arbeidsmigranten op het vakantiepark. De gemeente Asten heeft als uiterlijke datum 3 mei aangegeven. Mochten er daarna nog arbeidsmigranten wonen, dan kan eigenaar Peter Gillis van Oostappen Groep een boete van 250.000 euro per week krijgen met een maximum van 2,5 miljoen euro.

Rechter M. Verhoeven oordeelde dat de gemeente Asten in haar gelijk stond. ,,Deze procedure loopt al langere tijd, Interkosmos had dus kunnen weten dat er een einde aan zat te komen. Het heeft nagelaten tijdig actie te ondernemen.’’ Eigenaar Saki Bacharidis gaf aan dat hij steeds met Gillis in gesprek is geweest over de situatie: ,,Wij kregen steeds te horen dat er nog gesprekken gaande waren met de gemeente en dat het wel goed zou komen.’’

Meer informatie

Het volledige artikel staat op de website van het Eindhovens Dagblad.