Het gaat om het regioplan van de IZA-partijen in de regio, dus tenminste de achterbannen van alle IZA-partijen inclusief gemeenten. Een regioplan zonder dat de gemeentelijke inzet erin staat is een incompleet regioplan. Een losstaand plan is zinloos want het gaat om de verbinding en óók de beweging die de regio voorstaat met die verbinding.

Op basis van de inzet van gemeenten die in het plan is afgesproken stellen gemeenten een begroting op:

  • Wat staat er in het regioplan waarvoor gemeenten aan de bak moeten, bijvoorbeeld met betrekking tot de laagdrempelige steunpunten, de ketenaanpakken, het verkennend gesprek, en alles wat gemeenten en partijen zelf nog belangrijk vinden in de verbinding zorg-sociaal.
  • Wat vragen die acties en afspraken aan inzet van gemeenten (menskracht, inkoop/beschikbaarheid van voorzieningen en diensten, onderzoek, uitvoering, coördinatie, etc.).
  • Wat wordt er van gemeenten gevraagd rondom monitoring, updaten regiobeeld.
  • En wwat is er verder nodig voor deelname aan het regionale overleg met de partijen, de coördinatie van de samenwerking, de coördinatie en organisatie van de onderlinge afstemming tussen gemeenten in de regio, het beheer van de SPUK middelen door de mandaatgemeente.