Mijn gemeente vraagt veel van vrijgevestigden en kleine praktijken als het gaat om beleidsontwikkeling. Deze extra vraag van de gemeente zou declarabel moeten zijn of in het tarief tot uiting moeten komen (hoger tarief).

(Er worden bijvoorbeeld veel bijeenkomsten georganiseerd waarbij de input van vrijgevestigden wordt gevraagd. Naast hun eigen drukke werkzaamheden moeten zij dit ook nog eens in hun eigen tijd erbij doen).

Zorgvernieuwing is niet alleen een gemeentelijke aangelegenheid. Zij realiseren dit samen met onder andere de gecontracteerde zorgaanbieders. Er worden daarom diverse bijeenkomsten georganiseerd om input van jeugdhulpaanbieders op te halen, jeugdhulpaanbieders te informeren over (aankomende) veranderingen of om hen de gelegenheid te bieden om vragen te stellen. Gemeenten waarderen het zeer als aanbieders actief willen meedenken en een bijdrage willen leveren aan vernieuwing, maar deelname aan deze bijeenkomsten is niet verplicht. Het past niet in het beleid van de gemeente om deelname aan de bijeenkomsten declarabel te maken of er een hoger tarief voor te hanteren.