Onder de noemer DDAS werken CBS, Divosa, NVVK en de VNG samen aan een initiatief om de verzameling van data over financiële hulpverlening te vereenvoudigen. DDAS staat voor Data Delen Armoede en Schulden en is een van de elementen uit de Basisdienstverlening Schuldhulpverlening.

Waarom is het interessant voor uw gemeente? 

Door op een uniforme en gestandaardiseerde manier gegevens over schuldhulpverlening uit te wisselen, komt er periodiek inzicht in de financiële hulpverlening. Wanneer iedere gemeente in Nederland meedoet, krijgt u beter en eenduidig inzicht in de resultaten van het schuldenbeleid, zowel op gemeentelijk als landelijk niveau. Ook wordt u ontlast door minder uitvragen, omdat er maar op één manier door één partij om uw gegevens wordt gevraagd. 

Contactpersoon DDAS bij uw gemeente

We komen graag in contact met degene die binnen uw gemeente verantwoordelijk is voor het schuldenbeleid. We verzoeken u vriendelijk om de juiste contactpersoon en -gegevens aan ons door te geven door het invullen van dit formulier. Invullen kost slechts 2 minuten. Uw reactie ontvangen we graag uiterlijk 18 oktober. 

Vragen en/opmerkingen?

We kunnen ons voorstelen dat u vragen heeft over het project. Hoe zit het met de privacy? Welke gegevens halen jullie precies op? Hoe ontvang ik de data? Een aantal antwoorden vindt u mogelijk al op de website van Divosa. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Jeroen Wismans van de VNG.

Meer informatie: