Kunt u hier al mee aan de slag? Financiële begeleiding is een belangrijk onderwerp binnen de basisdienstverlening. In dit (be)spreekuur behandelen we de elementen die te maken hebben met financiële begeleiding.  

Denk hierbij aan: 

  • Het starten van begeleiding vanaf het eerste gesprek. 
  • Het aanbieden van een begeleidingstraject met financiële begeleiding op maat (coaching, training, ondersteuning, budgetbeheer, bewind). 
  • Het methodisch evalueren en zo nodig aanpassen van de begeleiding en het bieden van nazorg.  

Met welke elementen kunt u nu al aan de slag? En wat is er nog nodig om ermee aan de slag te gaan? Uiteraard is er ook ruimte voor uw vragen over dit onderwerp.  

Basisdienstverlening schuldhulpverlening in iedere gemeente 

In een gezamenlijke inspanning hebben het kabinet, de NVVK, Divosa en de VNG afspraken gemaakt om de schuldhulpverlening in Nederland verder te verbeteren: de elementen van de basisdienstverlening.  
Deze elementen zijn vastgesteld om meer inwoners met schulden eerder en nog betere schuldhulpverlening te geven. De elementen van de basisdienstverlening moeten eraan bijdragen dat gemeenten de dienstverlening meer gelijktrekken. 

Let op, dit (be)spreekuur start om 11.00 uur. 

(Be)spreekuren worden georganiseerd op basis van behoeften of actuele ontwikkelingen. In deze sessies delen we nieuwe informatie en is er ruimte voor vragen of stellingen. In de omschrijving van een (be)spreekuur leest de deelnemer wat zij kan verwachten en of de sessie aansluit bij de behoefte, kennis en/of ervaring.

Locatie en tijd

  • Online (MS Teams)
  • 1 juli 2024
  • 11.00 - 12.00 uur

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Organisator

VNG