Firevaned, de brancheorganisatie van de leveranciers van Wmo-hulpmiddelen, hield op 12 oktober samen met de VNG en Ieder(in) in Utrecht een symposium over de inkoop van Wmo-hulpmiddelen. De deelnemende gemeenten werden opnieuw opgeroepen om de convenanten meeverhuizen en maatwerkprocedure te ondertekenen.

Handreiking inkoop hulpmiddelen

Doelgroep van het symposium waren gemeenten die binnen afzienbare tijd opnieuw hulpmiddelen moeten aanbesteden. In het programma werd ook aandacht besteed aan het belang van de Handreiking inkoop hulpmiddelen.

Nomenkader en convenanten dragen bij aan betere dienstverlening

In het gesprek van de dagvoorzitter had met vertegenwoordigers van de VNG en Ieder(in) kwam het Landelijk normenkader hulpmiddelen (pdf, 208 kB) en de convenanten hulpmiddelen aan de orde. Het naleven van deze afspraken door gemeenten draagt bij aan een verbeterde dienstverlening voor inwoners die hulpmiddelen nodig hebben. Vooral wanneer het inwoners met een complexe hulpmiddelenvraag betreft die hulpmiddelen uit meerdere domeinen (Wmo/Zvw/Wlz/UWV) nodig hebben. 

Behoefte om goede voorbeelden te delen

In de deelsessies werd ingaan op beheersbaarheid van kosten, cliënten met een complexe hulpvraag, gunningscriteria en beoordeling, en samenwerking in de keten. Bij het uitwisselen van vragen en ervaringen op deze thema’s bleek al snel dat er veel behoefte is om hierover met elkaar van gedachte te wisselen en goede voorbeelden te delen.