De komende maanden gaat het ondersteuningsteam IZA/GALA praktijkvoorbeelden verzamelen van de uitwerking van de verschillende opgaven die in het IZA en het GALA zijn geformuleerd.

De voorbeelden worden gedeeld via de VNG-databank praktijkvoorbeelden

Van elkaar leren

Wij staan met elkaar voor grote opgaven rondom gezondheid die in het IZA en het GALA staan geformuleerd. Hierbij is het waardevol om als gemeenten ervaringen en uitdagingen met elkaar te delen en van elkaar te leren om zo met elkaar richting een gezonde generatie in 2040 te gaan.

Daarom vragen wij u om uw gemeentelijke voorbeelden van de uitwerking van de verschillende opgaven van IZA/GALA met ons te delen door deze te mailen naar: GezondEnActiefLeven@vng.nl. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan voorbeelden van activiteiten die worden georganiseerd op de hoofdonderwerpen van het GALA, zijnde: terugdringen gezondheidsachterstanden, gezonde fysieke leefomgeving, versterken verbinding sociale basis, gezonde leefstijl, versterken van mentale weerbaarheid en mentale gezondheid, vitaal ouder worden, domeinoverstijgende samenwerking op regionaal niveau en samenwerking met GGD’en.

We horen graag van u!

19 juli 2023 - artikel voor de VNG-nieuwsbrief InZAke Gezond Leven nr. 1 (juli 2023)