2022 was een jaar van crises: corona, Oekraïne, de asielzoekersopvang, stikstof, bestaanszekerheid, en het woningtekort. Gemeenten hadden er de handen vol aan, staat in het VNG Jaarverslag 2022.

Een sterke overheid is nodig om de grote, noodzakelijke veranderingen in goede banen te leiden. Krachtige gemeenten die samen optrekken en elkaar versterken, zijn daarvoor het fundament. Een solide fundament. Dat valt ook op te maken uit de verhalen in het online jaarverslag. Door middel van video’s in de rubriek ‘beelden en verhalen’ geeft de VNG u een indruk van de resultaten in 2022. 

Lees het gehele VNG Jaarverslag 2022  

Financieel Jaarverslag 

De VNG eindigde het jaar met een negatief resultaat van € 4,2 miljoen. Dit is conform het besluit van de Algemene Ledenvergadering (ALV) in 2018 over het gefaseerd inzetten van eigen vermogen. In de begroting voor 2022 was een negatief resultaat opgenomen van € 4,5 miljoen; het resultaat is dus uiteindelijk iets beter dan begroot. Van het negatieve resultaat is ruim € 1 miljoen te wijten aan slechte resultaten in de beleggingsportefeuille. Het was geen gunstig jaar op de beurs.   

Lees het gehele Financieel Jaarverslag 2022 

Algemene Ledenvergadering (ALV) 

Tijdens de ALV op 14 juni 2023 hebben gemeenten kennisgenomen van het VNG Jaarverslag 2022. Daarnaast hebben de leden het Financieel Jaarverslag vastgesteld en het VNG-bestuur decharge verleend.