Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) verstrekte eind november 2.186 (Werkloosheidsuitkering-uitkeringen) WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio ‘t Gooi en de Vechtstreek. Dat waren 83 uitkeringen minder dan een maand geleden, een daling van 3,7 procent. Mede door dit afnemende aanbod blijft de krapte op de regionale arbeidsmarkt voor veel werkgevers merkbaar. 

In de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek is ook het aantal jongeren met een WW-uitkering in november 2022 verder afgenomen 12 procent t.o.v. oktober j.l.. Samen met andere organisaties probeert UWV meer inzicht in deze groep werkzoekenden te geven via de publicatie Basiscijfers Jeugd. 

De daling van het aantal WW-uitkeringen in deze regio zette zich ook in november voort. Landelijk daalde het aantal verstrekte WW-uitkeringen met 3,1 procent. In vergelijking met vorig jaar nam het aantal verstrekte WW-uitkeringen in de regio af met 733, ofwel 25,1 procent. Voor geheel Nederland was de afname het afgelopen jaar 23,4 procent. Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, kwam net als vorige maand uit op 1,7 procent. Het landelijke WW-percentage bleef gelijk aan dat van vorige maand en kwam wederom uit op 1,5 procent.