Instrumentengids Eva helpt klantmanagers binnen gemeenten bij een systematische manier van werken om zo tot een beter passend aanbod voor werkzoekenden te komen. Wat houdt dat nu precies in?

Klantmanagers kunnen kiezen uit een breed scala van lokale, regionale en landelijke instrumenten om werkzoekenden te helpen bij de volgende stap naar werk of participatie. Het juiste instrument kiezen is niet makkelijk. Instrumentengids Eva, die VNG samen met gemeenten ontwikkelt, helpt de klantmanager om die keuze gestructureerd en op inhoud te maken door de manier waarop de instrumentengids is gebouwd en ingedeeld.

Een eenduidige manier van werken

Methodisch werken is daarin van belang geweest. Daardoor doorloopt de klantmanager bij het gebruik van Eva telkens dezelfde stappen om een instrument te kiezen. Zo ontstaat een eenduidige manier van werken. En dat maakt de dienstverlening effectiever en efficiƫnter met meetbare resultaten.

Bekijk de video Methodisch werken in Eva

Met Eva gestructureerd en op inhoud instrumenten kiezen, gaat in twee stappen. Bekijk de video hieronder voor een uitleg.

Meer weten?