Inwoners met een uitkering van de Brabantse gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk worden naar werk begeleid door Baanbrekers. Dit samenwerkingsverband maakt gebruik van instrumentengids Eva om een passend traject uit te stippelen voor de kandidaten.

Domien Brands is trajectbegeleider en beheerder van Eva bij Baanbrekers en enthousiast over het gebruik van Eva: ”Eva doet als instrumentengids meer dan registratie. Vanuit Eva kun je een instrument beter visueel presenteren. Maar het helpt je vooral om een instrument beter toe te spitsen op de vraag van de kandidaat en een passend traject uit te zetten. Voor het implementeren van Eva heb ik mijn ervaring als eigenaar van een webshop ingezet. Want je zou de instrumenten ook kunnen zien als producten en Eva als een webwinkel.”

Lees zijn hele verhaal op de website van de Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP).

Wat is instrumentengids Eva?

Samen met gemeenten ontwikkelt VNG instrumentengidsen Dennis en Eva. Dit zijn digitale instrumenten die de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers eenvoudig, eenduidig en inzichtelijk maken.Dennis is een instrumentengids binnen de arbeidsmarktregio’s en helpt de werkgeversdienstverlening te verbeteren. Eva is een instrumentengids voor professionals binnen de gemeenten en ondersteunt om mensen te begeleiden naar werk of duurzame participatie. Zo ondersteunen Dennis en Eva beide kanten van het proces om inwoners naar werk, scholing of participatie te begeleiden. 

Gemeenten kunnen nog aansluiten op Eva

VNG organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten en aansluitsessies over het gebruik van Dennis en Eva. Daarna kunnen arbeidsmarktregio’s en gemeenten direct aan de slag. Gemeenten kunnen zich nog aansluiten op Eva. Kom daarvoor naar de gratis informatiebijeenkomst op dinsdag 1 november. Heeft u nu vragen? Mail ze naar denniseneva@vng.nl.