Goed wonen in leefbare wijken vraagt om een combinatie van sociale maatregelen en fysieke ingrepen. Hoe kunnen wonen, zorg en fysieke leefomgeving elkaar versterken? Het digitale magazine 'Samenwerken aan leefbare en vitale buurten. Zo doen we dat!' geeft hiervan 12 praktijkvoorbeelden.

In alle voorbeelden is een samenwerking gestart tussen verschillende partners waarbij de behoefte van de bewoner centraal staat en waarin stappen vooruit worden gezet.

Een maatschappelijke coalitie uit de Actieagenda Wonen, bestaande uit Aedes vereniging van woningcorporaties, de Nederlandse ggz, ActiZ, Woonbond, Vereniging Valente, Divosa, VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), Sociaal Werk Nederland, G40 Stedennetwerk en MIND, verzamelde met Platform31 de praktijkvoorbeelden.

Aan de slag met leefbare en vitale wijken: webinars

Het magazine werd op 9 februari overhandigd aan minister De Jonge (VRO) tijdens het eerste webinar in een reeks van 4 onder de titel 'Aan de slag met leefbare en vitale wijken. Hoe doe je dat?' Deze webinars helpen gemeenten, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties met het maken van bijvoorbeeld slimme prestatieafspraken. De volgende 3 webinars zijn op 22 maart, 14 april en 25 mei. Als hier meer over bekend is en de aanmelding openstaat, nemen we deze op in de agenda op de pagina Ruimte en Wonen. Hou dus deze site en/of het VNG Weekoverzicht in de gaten!