Organisatie

Geweld hoort nergens thuis

Publicatie soort

Factsheet

Volledige publicatie

Jaar van uitgifte

2022

In 2021 is de Factsheet Intieme terreur ontwikkeld met input van experts, wetenschappers en professionals uit de praktijk. Ook is een start gemaakt met een handreiking die in 2022 wordt beproefd vanuit de pilotregio's Friesland en Hart van Brabant en na evaluatie zal worden verspreid.

Intieme terreur wordt vaak niet herkend. Doel van de factsheet is om aan een breed publiek van professionals in het domein van zorg, veiligheid, maar ook bijvoorbeeld onderwijs en sportverenigingen toe te lichten wat intieme terreur is. De factsheet vertelt wat intieme terreur is, wat u moet weten, wat u moet doen of juist niet, wat kenmerken zijn en welke rode vlaggen kunnen duiden op escalatie van geweld of zelfs een fatale afloop.

De publicatie  is ontwikkeld in opdracht van het programma Geweld hoort nergens thuis en mede tot stand gekomen met ondersteuning van Anne Groenen (Expertisecentrum Resilient People), Katinka Lünnemann (Verwey-Jonker Instituut), Sander van Arum (Stichting Civil Care), Gerda de Groot (Fier), Heleen Sillekens (Sterk Huis), Pascale Franck (EFJCA) en Gerrianne Rozema (Sterk Huis).