Er zijn nog steeds zorgondernemers die zorggeld gebruiken voor privé-investeringen in vastgoed. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid stelde twee jaar geleden dat dit oneigenlijke gebruik van zorggeld geen structureel probleem is, maar dinsdag bleek bij de rechtbank Almelo opnieuw dat het dat wél is.

Bij de rechtbank stelde curator Philippe Schol een failliete Enschedese zorgondernemer persoonlijk aansprakelijk voor het bankroet van zijn ondernemingen HarmonieZorg BV en Koturlu BV. De eigenaar zou ruim twee ton aan schulden moeten aflossen en daarnaast ligt er nog een vordering van een half miljoen van de gemeenten Enschede en Hengelo die hun zorggeld terugeisen.

Meneer investeerde de afgelopen jaren vele tonnen zorggeld om vastgoed te kopen. Niet voor zijn zorgbedrijven HarmonieZorg en de Stichting Dagbesteding Twente, maar privé. Hij verhuurde de pandjes vervolgens wel weer aan zijn zorgbedrijven, zodat hij privé ook van de huurinkomsten profiteerde. De lasten van bijvoorbeeld verbouwingen en onderhoud betaalde hij wel weer vanuit zijn zorgbedrijven. Overigens zonder facturen, want die wilde de aannemer volgens hem niet sturen. 

Meer informatie

Het volledige artikel staat op de website van Tubantia.