Toezichthouders van de gemeente Oisterwijk gingen er de afgelopen week samen met de politie op uit tijdens de Bestuurlijke Handhavingsweek. De controles waren gericht op ondermijning en zaken die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Het team bezocht 148 woningen en bedrijven en 32 garageboxen in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren.

De gemeente en politie voeren deze controles uit om ondermijning tegen te gaan en ervoor te zorgen dat gebouwen en bouwwerken gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn. Tijdens de controles werden geen strafbare feiten aangetroffen. Wel werden er zaken geconstateerd die in strijd zijn met het bestemmingsplan, zoals illegale bewoning en een tweede woning op een perceel. Ook voldeden niet alle gecontroleerde locaties aan de eisen met betrekking tot de brandveiligheid. Dit wordt opgepakt door onze toezichthouders.

Burgemeester Hans Janssen: “Tijdens de handhavingsweek trekken we zichtbaar samen met de politie op in de strijd tegen ondermijning en zaken die in strijd zijn met bestemmingsplannen. We komen direct in actie wanneer dat nodig is én we gaan het gesprek aan met inwoners en ondernemers. Hierdoor realiseren meer mensen zich dat ondermijning ook in onze gemeente kan plaatsvinden. Samen zijn we de ogen en oren van de wijk en krijgen we grip op onwenselijke situaties. Zie je iets verdachts? Meld dat altijd direct bij de politie. Samen houden we Oisterwijk veilig.”