De burgemeester van Loon op Zand heeft donderdagmiddag om 16.00 uur het oude klooster - waar nu een migrantenhotel in is gevestigd - aan de Erasstraat in Kaatsheuvel met spoed voor twee weken gesloten. 

Het voormalig klooster doet dienst als migrantenhotel. Woensdagavond raakte daar een vrouw ernstig gewond door mishandeling. Er werden twee mannen opgepakt. Om de rust in de buurt te herstellen en orde op zaken te kunnen stellen besloot burgemeester Van Aart tot de spoedsluiting.

Naar wat er zich die avond precies afspeelde in het gebouw doet de politie nog onderzoek. Het lijkt vooralsnog te gaan om drugsgerelateerd geweld, mishandeling en vrijheidsberoving. ,,Met de strafrechtelijke kant van de zaak hebben wij verder geen bemoeienis”, zegt burgemeester Hanne van Aart. ,,We sluiten het pand omwille van de openbare orde en veiligheid.”


Integrale aanpak

Gemeenten ondervinden overlast van de gevolgen van (illegale) huisvesting van arbeidsmigranten. Om risicovolle woonsituaties effectief te bestrijden is een integrale aanpak nodig. Niet alleen repressief, maar juist ook gericht op structurele oplossingen. VNG Naleving ondersteunt gemeenten bij de aanpak van de huisvestingsproblematiek rondom arbeidsmigranten. Lees meer hierover in de factsheet of vraag een adviesgesprek aan met een adviseur van team Multidisciplinair Handhaven.