De beleidsregel zal op 10 december in werking treden.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 3 november 2020 een nieuwe beleidsregel voor de bestuurlijke handhaving van permanente bewoning op recreatieparken vastgesteld.

Permanente bewoning op recreatieparken is niet toegestaan

Op basis van het bestemmingsplan is permanente bewoning op locaties met een recreatieve bestemming niet toegestaan. De gemeente Rucphen wil een kwalitatief goed aanbod voor toeristen. Permanente bewoning op recreatieparken brengt negatieve effecten met zich mee. De gemeente Rucphen treedt daarom strenger op tegen niet-recreatief gebruik van recreatieverblijven. Op deze manier verhogen we de kwaliteit van de recreatieparken en de directe omgeving.  

De uitgangspunten bij de handhaving van permanente bewoning hebben we vastgelegd

In de beleidsregel geeft het college van Burgemeester en Wethouders inzicht in de manier waarop zij omgaan met het toezicht en de handhaving op het onrechtmatig gebruik van recreatieverblijven.


Multidisciplinair optreden

Heeft u in uw gemeente problemen op recreatieterreinen? VNG Naleving kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van deze problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen of vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven.