Bij een grootscheepse controle op en rond het terrein van camping Ruimzicht, in het buitengebied tussen Voorthuizen en Stroe, is één persoon aangehouden. Dat meldt de gemeente Barneveld, betrokken bij dit onderzoek.

Het gaat om een persoon die in Duitsland stond gesignaleerd. Tientallen politieagenten en gemeentelijke handhavers sloten donderdag het terrein en een deel van de Heideweg, waar de camping zich bevindt, af. Op drie plekken rondom de camping, vlakbij snelweg A1, plaatste de politie tenten, waardoor een soort controlestraat ontstond. Ook de dierenpolitie was aanwezig. Er zijn bij de controle meerdere dieren die niet gehouden mogen worden in beslag genomen.

Integrale actie

Volgens de gemeente Barneveld ging het hier om een ,,integrale actie waarbij op verschillende punten controles worden uitgevoerd’’, aldus woordvoerder Margreet van den Broek. Volgens een buurtbewoner werd er donderdagochtend al verlichting opgehangen rondom de camping. Het leek er daarnaast op dat mensen hun vakantiehuisje aan het leeghalen waren.