Agelopen week voerde de gemeente Nederweert samen met de politie controles uit bij 31 panden in de gemeente. In deze panden staat op papier niemand ingeschreven bij de gemeente. Tijdens de controles werd onderzocht of er daadwerkelijk niemand in de panden woont. Ook controleerde de politie op eventuele overige criminele activiteiten. In ongeveer de helft van de panden bleken mensen te wonen die daar niet ingeschreven stonden. Overige criminele activiteiten werden niet aangetroffen.

Actiedag Spookbewoning Zuid-Nederland

Deze actiedag in de gemeente Nederweert is onderdeel van een bredere en integrale aanpak van spookbewoning. In de afgelopen twee weken zijn op verschillende locaties in Zuid-Nederland controles gehouden. Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

“Samen met politie, Openbaar Ministerie, het Regionaal Informatie en Expertisecentrum en andere partners werken we aan een veilige en leefbare gemeente. Ondermijnende activiteiten tolereren we niet. We maken samen een vuist tegen ondermijning. Tijdens deze actiedag, maar ook door voortdurend alert te zijn op signalen.” - Burgemeester Op de Laak