De gemeente Terneuzen heeft uit Den Haag 150.150 euro gekregen voor de centrale huisvesting van arbeidsmigranten aan de zuidrand van Sluiskil. Extra voorzieningen worden ermee betaald.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken dat ook over volkshuisvesting gaat, heeft het geld beschikbaar gesteld uit een potje om kwetsbare groepen versneld en beter onderdak te bieden. Ook arbeidsmigranten vallen in die categorie. Uit een onderzoek door voormalig SP-voorman Emile Roemer is onlangs nog gebleken dat het met de huisvesting van arbeidsmigranten nogal eens slecht is gesteld.

Bijkomende investeringen

Het bedrijf Homeflex uit Sliedrecht bouwt aan de Leidinglaan in Sluiskil, vlakbij het woonwagencentrum, 32 appartementen voor 84 arbeidsmigranten. De 150.150 euro wordt onder meer gebruikt voor bijkomende investeringen waarop omwonenden hebben aangedrongen, zoals de aanleg van een voetpad en erfafscheidingen.

De wooneenheden voor het appartementencomplex worden volgens de huidige planning eind januari geplaatst en moeten voorjaar 2021 klaar zijn voor bewoning.