Eigenaar Peter Gillis van Vakantiepark Arnhem mag geen mensen permanent laten wonen op zijn recreatiepark. Als hij geen maatregelen neemt dan zal de de gemeente Arnhem handhavend optreden tegen de eigenaar van het vakantiepark.

Dat is in grove lijnen het effect van het zogeheten facetbestemmingsplan waar de gemeenteraad om gevraagd had. De raad wil niet dat Arnhemse recreatieparken en campings gebruikt worden voor de opvang van asielzoekers, arbeidsmigranten en permanente bewoning van mensen die geen huis elders in de gemeente kunnen krijgen.

214 permanente bewoners

Het plan geldt voor alle parken en campings in Arnhem en moet de raad nog goedkeuren. Vakantiepark Arnhem kwam de laatste jaren regelmatig in het niet nieuws omdat hier volgens de laatste telling 214 mensen permanent wonen. Onder hen zijn 85 arbeidsmigranten. 

Oplossing

Volgens het college van burgemeester en wethouders is een oplossing voor het probleem aanstaande. Nog voor het eind van het jaar ligt er een plan hoe de bewoning op Vakantiepark Arnhem beƫindigd zal worden. Daarin staat volgens een woordvoerder ook hoe bewoners straks ondersteund kunnen worden.