De Bijstandsbode is een e-zine voor iedereen die werkzaam is op het gebied van bijstand en aanverwante wet- en regelgeving.

Het Achtergrond-artikel van deze maand behandelt de Wet uitvoeren breed offensief. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen voor de Participatiewet?

In editie 75 vindt u verder onder meer:

Bijstandsbode augustus
  • De Uitgesproken gaat over een bewindvoerder die maar geen contact kan krijgen met zijn cliënt, daarom ook niet reageert op vragen van de gemeente over het vermogen van die cliënt, én geen bezwaar maakt wanneer de gemeente de bijstandsuitkering intrekt. Dat laatste breekt hem echter op.
  • In de Vraag van de maand wordt gekeken naar het drempelbedrag in de bijzondere bijstand. Mag dat standaard in mindering worden gebracht op de te verlenen bijstand?
  • Mr. Hans Nacinovic bespreekt in Opinie de groeiende roep om te gaan werken volgens de bedoeling van de wet. De veronderstelde tegenstelling tussen de rechtmatigheid en doelmatigheid is echter vals. En bij het opzoeken van de grenzen van de wet, moet je toch ook de wet zelf kennen.

Wetsvoorstellen en nieuws

Daarnaast bevat de Bijstandsbode een overzicht van het nieuws en de wetsvoorstellen die van invloed zijn op de Participatiewet.

Meer informatie

Lees de volledige Bijstandsbode 75.