Op woensdag 12 augustus bezocht het Baronie Interventie Team (BIT) samen met de politie een groot aantal panden op de industrieterreinen en in het buitengebied van de gemeenten Geertruidenberg en Breda.

De doelstelling was om inzicht te krijgen in de panden, schuren en loodsen en het gebruik daarvan. De actie was voornamelijk gericht op het weerbaar maken van de ondernemers tegen ondermijnende criminaliteit en om hen hierover te informeren. De eigenaren en gebruikers kregen een informatiepakket over onder andere risico’s en controle bij verhuur, het opstellen van een goed huurcontract, het melden van criminele huurders en de gevaren van bijvoorbeeld een hennepkwekerij.

Een samenwerkingsverband tussen overheidspartners

De 8 Baroniegemeenten werken in het Baronie Interventie Team actief samen met overheidspartners als politie, belastingdienst en specialistische partners. Zo treden ze samen op tegen georganiseerde criminaliteit. Ook ondersteunen ze zo bewoners en gebruikers van het buitengebied en industrieterreinen bij het weerbaar opstellen tegen criminele invloeden.

Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert worden dit jaar op deze manier gecontroleerd.

In totaal zijn er meer dan 90 adressen bezocht

Er zijn geen zware overtredingen aangetroffen. Door de integrale controle is wel een actueel inzicht over de bedrijven en gebruik van panden verkregen. Bij een aantal panden wordt op een later moment een hercontrole gedaan in verband met kleine overtredingen. Panden die nu niet open waren worden ook op een later moment bezocht.

Eerder dit jaar werden ook al adressen in de gemeenten Drimmelen, Altena, Breda en Oosterhout bezocht.