Vlissingen moet weten hoeveel arbeidsmigranten er binnen de gemeentegrenzen wonen en of ze geregistreerd staan in de gemeentelijke basisadministratie of niet. Dat vindt de POV-fractie in de gemeenteraad. De partij is bezorgd over goedkope woningen die worden opgekocht om als kamerverhuurpand te dienen.

Voor Vlissingse beginners op de woningmarkt blijft zo maar weinig over, schrijft de fractie in vragen aan het college. Per postcodegebied mag in Vlissingen niet meer dan vijf procent van de woningen voor kamerverhuur dienen. De fractie wil weten of dat gehandhaafd wordt. 

In het eerste half jaar van 2020 vertrokken 169 geregistreerde bewoners uit Vlissingen, signaleert de fractie, die denkt dat het aantal niet geregistreerde inwoners daarentegen groeiende is. 


Integrale aanpak

Gemeenten ondervinden overlast van de gevolgen van illegale huisvesting van arbeidsmigranten. Om risicovolle woonsituaties effectief te bestrijden is een integrale aanpak nodig. Niet alleen repressief, maar juist ook gericht op structurele oplossingen. VNG Naleving ondersteunt gemeenten bij de aanpak van de huisvestingsproblematiek rondom arbeidsmigranten. Lees meer hierover in de factsheet of vraag een adviesgesprek aan met een adviseur van team Multidisciplinair Handhaven.