De gemeente Peel en Maas heeft de Oostappen groep een dwangsom opgelegd. Huisvesting van arbeidsmigranten op Recreatiepark De Berckt in Baarlo is niet meer toegestaan.

De gemeente is al jaren in overleg met de Oostappen groep om de huisvesting arbeidsmigranten op recreatiepark De Berckt te verplaatsen naar het voormalige racecircuit naast het recreatiepark.

'De tijdelijke toestemming voor de huisvesting op het recreatiepark is in juni 2019 verlopen. Vervolgens is de gemeente gestart met een handhavingstraject tegen de illegale huisvesting van de arbeidsmigranten op het recreatieterrein. Dit traject is zo ver gevorderd dat er nu een definitieve last onder dwangsom is opgelegd', zo laat de gemeente weten.

Aan zet

De Oostappen groep is volgens de gemeente aan zet om de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op het recreatiepark te beƫindigen en op het naastgelegen racecircuit nieuwe huisvesting te ontwikkelen die voldoet aan de hiervoor geldende normen.


Heeft u in uw gemeente problemen op recreatieterreinen? VNG Naleving kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van deze problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen of vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven.