De digitale instrumentengids Dennis brengt helderheid in werkgeversdienstverlening aan. Het helpt de arbeidsmarktregio’s in ons land met het harmoniseren van uitvoeringsafspraken. Hoe werkt het nu in de praktijk?

Sinds een jaar werken alle negen gemeenten in Midden-Gelderland met uniforme rapportages, documenten, termijnen en tarieven voor een aantal belangrijke voorzieningen als loonkostensubsidie en jobcoaching. Alle afspraken en documenten staan in Dennis. Monique van Ingen, beleidsadviseur WSP Midden-Gelderland vertelt hoe zij werken met Dennis en waarom er is gekozen voor harmoniseren. “Allereerst in het belang van de werkgevers; zij hebben immers te maken met mensen uit verschillende gemeenten. Dan is het dus wel zo praktisch dat voor voorzieningen, subsidies en andere regelingen in alle gevallen dezelfde regels gelden.”

Lees haar hele verhaal op de website van de Programmaraad.

Instrumentengidsen Dennis en Eva voor betere dienstverlening

Samen met gemeenten ontwikkelt VNG instrumentengidsen Dennis en Eva. Dit zijn digitale instrumenten die de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers eenvoudig, eenduidig en inzichtelijk maken.Dennis is een instrumentengids binnen de arbeidsmarktregio’s en helpt de werkgeversdienstverlening te verbeteren. Eva is een instrumentengids voor professionals binnen de gemeenten en ondersteunt om mensen te begeleiden naar werk of duurzame participatie. Zo ondersteunen Dennis en Eva beide kanten van het proces om inwoners naar werk, scholing of participatie te begeleiden. 

Meer weten? Kom naar een van de informatiebijeenkomsten

VNG organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten en aansluitsessies over het gebruik van Dennis en Eva. Daarna kunnen arbeidsmarktregio’s en gemeenten direct aan de slag. De volgende informatiebijeenkomst is woensdag 5 oktober. Aanmelden is gratis. Heeft u nu vragen? Mail ze naar denniseneva@vng.nl.