Heeft u interesse in initiatieven die gemeenten ontwikkelen? Wilt u deze initiatieven beoordelen om de meest succesvolle, waardevolle en herbruikbare projecten eruit te halen? Meld u dan aan als scoorder voor GemeenteDelers. 

GemeenteDelers is een landelijke competitie waarin een succesvolle lokale aanpak gedeeld wordt, zodat andere gemeenten deze initiatieven kunnen hergebruiken. Voor de vierde keer kunnen gemeenten hun succesvolle, waardevolle en herbruikbare casussen aanmelden. Bewezen goede oplossingen waar inwoners en ondernemers, gemeenten en regio’s beter van worden. 

Wat doet een scoorder?

Als scoorder van GemeenteDelers beoordeelt u binnengekomen inzendingen op de hoofdcriteria succesvol, waardevol en herbruikbaar. Dat doet u met de informatie die bij de aanmelding gegeven is vanuit uw kennis en vaardigheden, als ambtenaar of vanuit het bedrijfsleven.

De beoordelingen van alle scoorders samen bepalen welke inzendingen als kanshebber doorgaan naar ronde 2. Daarvoor hebben we een grote groep scoorders nodig.

Wie kan scoorder worden?

Iedereen die een hart voor publieke dienstverlening heeft. Daarmee bedoelen we dat u interesse hebt in wat gemeenten doen voor hun inwoners en ondernemers. En dat u het belangrijk vindt dat gemeenten van elkaar kunnen leren om hun dienstverlening te verbeteren.

Wat vragen we van scoorders?

Het scoren kost u een paar uur tijd. De periode waarin gescoord wordt, is van 14 tot en met 30 maart. Hoeveel tijd precies bepaalt u zelf, maar minimaal 2 tot 4 uur in de genoemde periode.

Bij uw aanmelding vragen we u om uw naam, e-mailadres, organisatie en functie. Ook vragen we u om in een paar zinnen te vertellen waarom u scoorder van GemeenteDelers wil worden.

Wat levert scoren u op?

Scoren is een vrijwillige activiteit; u krijgt er geen vergoeding voor. Als scoorder krijgt u meer inzicht in wat er speelt bij gemeenten. Dat kan u op ideeën brengen voor uw eigen organisatie, zeker wanneer u gemeenteambtenaar bent of werkt bij een partnerorganisatie van gemeenten.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden als scoorder door het aanmeldformulier in te vullen.

Meer informatie

Gemeentedelers