Eerder publiceerden we het artikel ‘Beleidsregels last onder dwangsom versterken toezicht Wmo-pgb’. Daarin legt de gemeente Tilburg uit hoe ze dit instrument handen en voeten geeft. Naar aanleiding van vragen van gemeenten, deelt de gemeente Tilburg nu graag de genoemde werkinstructie en de voorbeeldbrieven. 

Werkinstructie

De bijgevoegde werkinstructie is toegespitst op de organisatie van de gemeente Tilburg. In het artikel geeft Tilburg aan dat elke gemeente zelf een werkinstructie moet ontwikkelen voor de eigen (administratieve) organisatie. Dat kan door gebruik te maken van de beleidsregels. De werkinstructie van de gemeente Tilburg dient als voorbeeld en ter inspiratie.

Voorbeeldbrieven

De voorbeeldbrieven, 6 in totaal, dekken het hele traject van de vordering van gegevens bij een zorgaanbieder tot het – waar nodig – daadwerkelijk invorderen van de dwangsom. Die laatste brief is afgeleid van de werkinstructie, omdat in de beleidsregels niet wordt ingegaan op de betaling en invordering van de opgelegde dwangsom. Ook deze brieven dienen als voorbeeld en ter inspiratie.

Meer informatie