Op vrijdag 17 juni 2022 heeft de VNG de eerste geïntegreerde versie van de staalkaarten gepubliceerd. Deze versie is nu beschikbaar als HTML-bestand en als uitwisselpakket.

Een uitwisselpakket is een STOP/TPOD-bestand dat een versie van een regeling bevat, zowel regels als annotaties. Het is bedoeld om in te kunnen lezen in plansoftware. In dit geval bevat het de eerste versie van de geïntegreerde staalkaart. Indien de plansoftware daartoe functionaliteit biedt, kunnen gemeenten hieruit delen van de staalkaart overnemen en toeschrijven naar hun eigen situatie. Benader indien nodig de plansoftwareleverancier voor mogelijkheden en werking.

Aangezien de staalkaart in deze versie nog geen annotaties bevat, zijn alle regels nu nog (in veel gevallen onterecht) voorzien van het ambtsgebied (van Tilburg) als werkingsgebied. In een vervolglevering zullen wij ondersteunende informatie toevoegen (in ieder geval annotaties en beslistabellen). U kunt op deze pagina nagaan wat de status van de producten is. Lees hieronder voor meer informatie: