De multimediale tentoonstelling 'WIJ... doorbreken de cirkel van geweld', die tot doel heeft huiselijk geweld en kindermishandeling beter bespreekbaar te maken, reist ook dit jaar nog door het land. Gemeenten die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Stichting Open mind.

Oproep: doorbreek de ‘cirkel van geweld’

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Een belangrijke taak is hier weggelegd voor de overheid, maar zij is logischerwijs niet in staat om al deze mensen te traceren en te ondersteunen. Open mind bundelde daarom haar krachten met het programma Geweld Hoort Nergens Thuis en haar regionale partners om de samenleving op te roepen mee te helpen de ‘cirkel van geweld’ te doorbreken.

Meer informatie

'WIJ…doorbreken de cirkel van geweld' is een project van Open mind. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website van de stichting. Lees over de resultaten in ons bericht Tentoonstelling WIJ... scoort 33 miljoen contactmomenten (30 juni 2022)