De samenwerking tussen ICT-relaties en gemeentelijke organisaties onderling is van groot belang als we de digitale toegankelijkheid willen verbeteren. De VNG ondersteunt bij deze samenwerking. Dit heeft geleid tot het gezamenlijk met gemeenten en leverancier digitaal toegankelijker maken van Khonraad.

Khonraad

Khonraad is een digitale omgeving voor burgemeesters om voor dringende zaken, zwaarwegende beslissingen door te kunnen geven, over bijvoorbeeld een dwangopname voor een inwoner van de gemeente. Maar wat nou als een burgemeester helemaal niet kan inloggen of de noodzakelijke stukken niet kan inzien, omdat de omgeving niet voor iedereen toegankelijk is? Dat overkwam burgermeester Marcel Oosterveer van de gemeente Waalre en burgermeester Tjarda Struik van de gemeente Leiderdorp. 

Gezamenlijk traject

Dit signaal werd opgepakt door het Kenniscentrum Markt en Overheid. Leveranciersmanager Team Digitale Toegankelijkheid bij de VNG is vervolgens in gesprek gegaan met Khonraad en hebben gezamenlijk met deze burgemeesters een traject opgestart om zo snel en goed mogelijk de digitale toegankelijkheid in orde te krijgen. In de video hieronder laten we zien hoe dat is gelukt. 

Meer informatie