Het onderzoek triage (complexe) scheidingsproblematiek geeft een beeld van de wijze waarop op dit moment relatie-en (complexe) scheidingsproblematiek wordt gesignaleerd, door verschillende instanties en professionals.

Het doel is altijd om zoveel mogelijk de schade bij kinderen te beperken, als gevolg van de scheiding van hun ouders. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het van belang om mogelijke problemen bij een scheiding zo vroeg mogelijk te signaleren.

Aanleiding en opbrengsten onderzoek

Er is (o.a.) binnen het programma Scheiden zonder schade behoefte aan een beter beeld van de wijze waarop het veld relatie- en (complexe) scheidingsproblematiek herkent en triageert. Dit verkennende onderzoek biedt inzicht en advies hoe de bestaande kennis slim toe te passen in de huidige infrastructuur. Het geeft daarmee een inventarisatie van dat wat werkt, in de huidige praktijken (verschillende lokale situaties). Op deze manier geeft het richting aan, en input voor, lopende programma’s en pilots die meer uniforme instrumenten dan wel kennisdeling beogen. Tijdens het onderzoek zijn 17 professionals en experts gesproken en is deskresearch uitgevoerd.