De helft van de mensen van 60-75 jaar praat over de toekomst, blijkt uit onderzoek. Om dit gesprek te stimuleren, lanceerde het ministerie van VWS de campagne 'Praat vandaag over morgen'. De boodschap: 'Praat over hoe je fit wilt blijven, hoe je wilt wonen en wat je voor elkaar kunt doen als zorg nodig is'.

Start nieuwe campagneperiode

Vanaf de Dag van de Zorg van Morgen (30 oktober) is Praat vandaag over morgen opnieuw te zien op TV, via social media en wachtkamerschermen en in print en online media. De campagne komt vanuit het VWS-programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) dat de VNG steunt.

Thema's, campagnematerialen en contactgegevens Seniorencoalitie

De campagne 'Praat vandaag over morgen' richt zich op 3 thema's: 

  • omzien naar elkaar
  • prettig wonen
  • gezond en fit blijven 

Op praatvandaagovermorgen.nl staan tips, gesprekskaarten, video’s en ervaringsverhalen. 

Zet uw activiteit in de spotlight

Organiseer u een activiteit of kent u een activiteit die de campange extra in de spotlight kan zetten? Laat het weten via deze 2 stappen:

  1. Maak een korte tekst over uw activiteit of lokale campagne (inclusief datum, locatie en link). Hebt u nog geen activiteit maar bent u wel van plan die te organiseren? Of hebt u alleen een idee op hoofdlijnen? Laat het ook dan weten!
  2. Mail de tekst naar Emma Kemperman van PR-bureau HvdM via e.kemperman@hvdm.nl. HvdM neemt vervolgens contact met u op om te kijken of zij met u het initiatief op/rond 30 oktober onder de aandacht kunnen brengen bij regionale en/of lokale media. Daarnaast HvdMde activiteit op de Regiokaart.

Bijeenkomsten en activiteiten de komende jaren

De Seniorencoalitie (ANBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en SOMNL), het Senioren Netwerk Nederland, Ouder Worden 2040 en Actiz houden de komende jaren activiteiten en bijeenkomsten (pdf, 319 kB) over het onderwerp. Verschillende gemeenten zijn daarbij al aangesloten of ontwikkelden vergelijkbare initiatieven. Jan Megens, programmadirecteur WOZO: ‘Belangrijk is dat we realiseren dat het van ons allemaal is, het moet in de haarvaten van de samenleving komen’. Gemeenten die samen met de Seniorencoalitie 1 of meer bijeenkomst(en) willen organiseren kunnen contact opnemen via contact@deseniorencoalitie.nl.