Op 7 april, Wereldgezondheidsdag, gaf AlcoholPreventie voor de Gezonde Generatie (APGG) samen met de VNG en het Trimbos-instituut een webinar met tips om alcoholpreventie na de gemeenteraadsverkiezingen te borgen in lokaal beleid. In lokale preventieakkoorden is alcohol een veel gekozen thema.

Toch is er nog veel winst te behalen in de praktische toepassing, om te beginnen in omgevingen waar veel kinderen komen. Nu de Gezonde Generatie als doelstelling voor het preventiebeleid in het regeerakkoord is opgenomen, is het goed om hier ook lokaal aandacht aan te besteden.

Tips, handvatten en geode voorbeelden

Het webinar draaide om concrete acties die bijdragen aan de Gezonde Generatie en alcoholpreventie. U krijgt tips en handvatten hoe u als vertegenwoordiger van uw gemeente het gebruik van alcohol kunt verminderen in kinderrijke omgevingen. Naast informatie over de (gezondheids)impact van alcohol op inwoners en de gemeente door het Trimbos-instituut, krijgt u goede voorbeelden van gemeenten en adviezen voor concrete maatregelen die u als gemeente samen met uw partners van het lokale preventieakkoord kan nemen.

Meer informatie

Gemeenten reageerden erg enthousiast op de diverse filmpjes die getoond zijn in het webinar. Deze kunnen dienen als gesprekstool met partners binnen de gemeente:

De Gezonde Generatie heeft nog een filmpje in bewerking. Zodra dat filmpje gereed is, delen wij de link ook in dit bericht.

Zie ook 

Bekijk ook de overige webinars in de reeks over alcohol: