2024 wordt een uitdagend jaar voor internationale samenwerking. VNG-voorzitter Sharon Dijksma en Pascalle Grotenhuis, Directeur Generaal Internationale Samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse Zaken onderstrepen het belang van internationale samenwerking voor het versterken van lokale gemeenschappen.

Meerwaarde en impact van internationale samenwerking

Het is van belang om met elkaar te laten zien wat de meerwaarde en impact is van deze internationale samenwerking. Deze aanmoediging werd door zowel Sharon Dijksma als Pascalle Grotenhuis uitgesproken tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNG International op vrijdag 19 januari, in aanwezigheid van gemeenten, NGO’s, ambassades, ministeries en partners. Pascalle Grotenhuis sprak in haar speech ook haar waardering uit voor de samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en VNG International via het meerjarige partnerschapsprogramma Sustainable Development Through improved Local Governance.

Afsluiting conferentie VNG International

De nieuwjaarsreceptie vond traditiegetrouw plaats als afsluiter van de International Staff Conference van VNG International. Voor deze conferentie komen experts en afgevaardigden van de verschillende landen waar  VNG International haar projecten uitvoert samen in Den Haag om kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen en plannen te maken voor het nieuwe jaar.

Zie ook

Internationale gemeentelijke samenwerking via VNG International