GemeenteDelers is een podium voor het delen van kennis en ervaring in de vorm van een competitie. We ontvingen 94 prachtige inzendingen, alle bewezen in de praktijk en herbruikbaar voor gemeenten. Hieruit zijn nu 12 finalisten geselecteerd.

Hoe zijn de finalisten gekozen?

De 94 inzendingen zijn in december 2021 beoordeeld door de scoorders, een team van experts van verschillende organisaties en betrokken burgers en ondernemers. Daaruit is een ‘short list’ van 31 cases over gebleven. Deze 31 teams hebben in maart een (digitaal) bezoek gekregen van vakkundige assessoren. Hierna zijn de 12 finalisten geselecteerd die zijn onderverdeeld in 4 categorieën. Het overzicht van de 12 finalisten kunt u vinden op gemeentedelers.nl/#finalisten.

En hoe nu verder?

De 12 finalisten zullen de presentaties van hun casus pitchen aan de GemeenteDelers jury. Deze jury bestaat uit een veelzijdige afvaardiging van gemeenten, relevante organisaties, politiek en het bedrijfsleven. De uiteindelijk winnaars worden bekend gemaakt tijdens het VNG Congres op 29 juni a.s.

Cases terugkijken

De ingezonden casussen die de finale niet hebben gehaald, maar zeker het delen waard zijn, kunt u allemaal vinden op Databank Praktijkvoorbeelden van de VNG of op de website gemeentedelers.nl.

Meer informatie over GemeenteDelers 2022 en 2021 kunt u vinden op gemeentedelers.nl en volg linkedin.com/company/gemeentedelers en #gemeentedelers op LinkedIn!