Gemeenten kunnen niet langer wachten; de digitale veiligheid moet worden geborgd in het gemeentelijke beleid. In het kader van ‘the time is now’ bieden het CCV en de VNG daarom 5 Cyber Sessions aan om gemeenten verder op weg te helpen.

De eerste aflevering is een introductie op het onderwerp digitale veiligheid. Het geeft een beeld van de omvang en complexiteit. Aan het woord komen diverse sprekers uit de praktijk. Zij nemen de kijker mee in hoe hier binnen hun gemeente aan wordt gewerkt. Gespreksleider Rogier Elshout stelt vragen en vat samen. Praktische zaken rondom digitale veiligheid komen aan de orde, zoals: waar begint u, hoe krijgt u collega’s en bestuurders mee, welke partners heeft u nodig, hoe verwerken we het in beleid en waar kunt u hulp krijgen? De aflevering wordt afgesloten met praktische tips, want ‘digitale veiligheid is niet alleen iets van de ‘computermensen’, maar van ons allemaal’.

Thema's Cyber Sessions 

De volgende 4 uitzendingen gaan elk in op een eigen weg van de Lokale cyberwegenkaart: 'eigen huis op orde', cyberincidenten en cybercrisis, cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit, en online aangejaagde ordeverstoring. De afleveringen zijn in de periode september tot december te zien. Na het bekijken van deze online sessies kunnen ambtenaren OOV (openbare orde en veiligheid) en CISO’s (Chief Information Security Officer) direct aan de slag met digitale veiligheid.

Bekijk de eerste aflevering

Bekijk nu aflevering 1 op YouTube die u meeneemt in de wereld van digitale veiligheid. Want digitale veiligheid moet prioriteit zijn in alle gemeentelijke veiligheidsplannen en de lokale aanpak moet van start. The time is now!

Meer informatie