Als inwoners zelf bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, besparen gemeenten veel gemeenschapsgeld. De videoanimatie waarmee gemeenten dit onder de aandacht van inwoners kunnen brengen is nu beschikbaar.

Over de animatie

De video laat inwoners zien dat zelf contact opnemen en bezwaar maken eenvoudig is en dat gemeenten hierbij kunnen helpen. Ook wordt in beeld gebracht waarom dit zo belangrijk is. Commerciële ‘no cure no pay bureaus’ bieden aan om het voor inwoners te doen, maar in de praktijk melken ze de procedure uit voor financieel gewin. De inwoner ziet hier nauwelijks iets van terug terwijl veel gemeenschapsgeld terecht komt in de kas van die bureaus. 

Informeel contact over de WOZ-waarde

Veel gemeenten - en regionale belastingsamenwerkingen die de WOZ voor gemeenten uitvoeren - bieden inwoners daarom al de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen bij vragen of bezwaar. Vaak is een goede uitleg voldoende, maar de WOZ-waarde kan ook worden aangepast naar aanleiding van informeel contact. Een formeel bezwaarschrift wordt dan voorkomen. 

Zie ook