Samen met gemeenten en zorgaanbieders werkt het Ketenbureau i-Sociaal Domein aan Contractstandaarden Jeugd. Met contractstandaarden willen we onnodige diversiteit wegnemen waardoor de administratieve lasten afnemen.

Met Contractstandaarden voor Jeugdhulp-overeenkomsten richten we ons op de randvoorwaarden in een contract (de zogenoemde niet-kernbedingen) zodat de gemeente haar beleidsvrijheid behoudt op gebied van innovatie, samenwerking en transformatie. Door over randvoorwaarden afspraken te maken over de vorm en waar mogelijk over de inhoud, ontstaat er meer ruimte en aandacht bij gemeenten en aanbieders voor visievorming, beleidsontwikkeling en uitvoering in partnerschap. En komt er meer tijd en geld beschikbaar voor zorg en ondersteuning.

Animatie

Afspraken uit een contract kunnen we indelen in kenbedingen, randvoorwaarden en algemene voorwaarden. In de animatie worden deze begrippen uitgelegd en er wordt toegelicht wat wel en niet wordt gestandaardiseerd en wat dit betekent.

Meer informatie

  • In deze flyer (pdf) staat beknopt het doel en de opzet van het project Contractstandaarden Jeugd beschreven.
  • In de (openbare) community Contractstandaarden Jeugd op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van de Contractstandaarden en vindt u alle documenten en data van bijeenkomsten.
  • In bovengenoemde community vindt u ook een routekaart, een planning op hoofdlijnen.