Deze maand migreert de Landelijke voorziening bekendmaken en beschikbaar stellen (LVBB) naar een nieuw technisch platform. Dit betekent dat overheden een aantal dagen geen omgevingsdocumenten kunnen publiceren. 

Dit geldt voor de productieomgeving en de pre-productieomgeving (oefenomgeving). Het Omgevingsloket blijft beschikbaar.

Voor wie 

Werkt u bij een gemeente, waterschap, provincie of het rijk en publiceert u (ontwerp-)omgevingsdocumenten? Of ondersteunt u overheden hierbij, bijvoorbeeld als plansoftwareleverancier? Dan is onderstaande informatie belangrijk voor u. Het is verstandig om uw medewerkers tijdig te informeren over het onderstaande.

Data pre-productieomgeving niet beschikbaar

De pre-productieomgeving van de LVBB is niet beschikbaar vanaf woensdag 13 maart om 17.00 uur tot en met vrijdag 15 maart om 17.00 uur. Dat betekent het volgende:

  • U kunt geen nieuwe omgevingsdocumenten publiceren. 
  • U kunt geen omgevingsdocumenten valideren. 
  • U kunt geen besluiten publiceren met een bekendmakingsdatum in deze periode. 
  • U zult merken dat u in deze periode een foutmelding krijgt indien u een van bovenstaande acties wil uitvoeren. Hoe die foutmelding eruitziet is afhankelijk van de instellingen door de softwareleverancier.
  • U kunt wel besluiten publiceren die in werking treden in deze periode.

Data productieomgeving niet beschikbaar

De productieomgeving van de LVBB is niet beschikbaar vanaf woensdag 27 maart om 15.00 uur tot en met vrijdag 29 maart om 17.00 uur. Voor de productieomgeving gelden in deze periode dezelfde bovenstaande voorwaarden als voor de productieomgeving. Vanaf de eerste werkdag hierna (2 april) kunt u bovenstaande acties weer uitvoeren in de productieomgeving.

Let op

  • Houd in de planning van uw eventuele publicatie of validatie rekening met deze data. Plan uw publicatie of validatie dus vóór of na de migratie LVBB.
  • Heeft u een spoedeisend besluit wat u moet plaatsen in de productieomgeving? Neem dan direct contact op met IPLO.