Regelmatig worden actuele onderwerpen besproken tijdens de VNG Podcast Grip op Informatie. Hieronder staan ze op een rijtje. 

Podcast Grip op Informatie september: De Wet open overheid
Op 1 mei 2022 trad de Woo (gedeeltelijk) in werking als vervanging van de Wob. In deze eerste podcast gaat Desiree Groeneveld Bloemhof in gesprek met Eunice Vink (beiden van Team Grip op Informatie/VNGR) over wat de Woo in de praktijk betekent. Waar moet je al aan voldoen en wat heeft de VNG Realisatie beschikbaar aan hulp? 

De podcast is te beluisteren op Spotify en Soundcloud.
Geen transcript beschikbaar.

Podcast Grip op Informatie oktober: E-mailarchivering en de Capstonemethodiek
In deze podcast wordt naast de vaste rubriek 'Woo in het nieuws', ook teruggeblikt op de allereerste Grip Summerschool en aandacht besteed aan e-mailarchivering met de Capstone-methodiek. Tot slot komt de zesde week van Grip op Informatie aan bod die van 3 tot en met 10 november 2022 is georganiseerd. 

De podcast is te beluisteren op Spotify en Soundcloud.
Bekijk het Transcript podcast

Podcast Grip op Informatie november: Woo-ambassadeurs 
Inmiddels is het alweer een half jaar geleden dat de Wet open overheid (Woo) inwerking is getreden. Vanuit de VNG worden verschillende activiteiten ontwikkeld om gemeenten te ondersteunen in het voldoen aan de verplichtingen van de Woo. Eén van de activiteiten is het benoemen van ambassadeurs van de Woo’.
 
In de nieuwe VNG podcast Grip op Informatie vertellen Bert Bouwmeester, voormalig burgemeester van de gemeente Coevorden en Peter de Baat, voormalig burgemeester van de gemeente Montferland, over hun rol, doel en verwachtingen. Zij zijn namelijk sinds 1 oktober 2022 de VNG ambassadeurs van de Woo. 

De podcast is te beluisteren op Spotify en Soundcloud.
Bekijk het Transcript podcast.

 

Thema

Actief openbaar maken, Basis van informatiehuishouding op orde

Maand

September

Jaartal

2022

Verplichting

Could

Eigenaar

VNG Realisatie