Er mogen geen honderden arbeidsmigranten komen te wonen op recreatiepark Waterweelde. ,,De impact op het nabij gelegen dorp Moerdijk is te groot. Een aantal van ongeveer 150 is voor ons wel bespreekbaar", zegt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk.

Het verzoek om op het resort aan de Zwaluwsedijk 450 tot 600 buitenlandse werknemers te huisvesten, is afgewezen door het college van burgemeester en wethouders. ,,In het dorp Moerdijk wonen 1.095 mensen. Een aantal van 450 tot 600 is daar niet mee in balans", licht de gemeentewoordvoerder het besluit toe. 

Meer informatie

Het hele artikel staat op de website van BN de Stem.


Integrale aanpak

Gemeenten ondervinden overlast van de gevolgen van illegale huisvesting van arbeidsmigranten. Om risicovolle woonsituaties effectief te bestrijden is een integrale aanpak nodig. Niet alleen repressief, maar juist ook gericht op structurele oplossingen. VNG Naleving ondersteunt gemeenten bij de aanpak van de huisvestingsproblematiek rondom arbeidsmigranten. Lees meer hierover in de factsheet of vraag een adviesgesprek aan met een adviseur van team Multidisciplinair Handhaven.