Het bekende hotel ’t Heuveltje in Beek wordt momenteel verbouwd, maar volgens buurtbewoners en politici is dat niet het enige. Er zouden nu al meerdere arbeidsmigranten overnachten, terwijl het hotel nog niet open is en de benodigde vergunningen ontbreken. Absolute onzin, pareert eigenaar Jan Buurman: er slapen slechts twee medewerkers om ongewenst bezoek van krakers te voorkomen.

"Ik zie anders iedere avond tien tot twaalf lichten branden in verschillende kamers", zegt Maarten Gerritsen, een van de omwonenden van 't Heuveltje, dat weer een regulier hotel gaat worden. "Ook stopt er een of twee keer per dag een busje voor het pand en dan stappen zo'n zes mensen uit. Het is heel simpel: ze slapen daar en dat is op dit moment gewoon illegaal.”

Buitenlandse kentekens

Volgens raadsleden Jurge Menting (CDA) en Rob Mos (Fractie Rob Mos) speelt er ook meer in 't Heuveltje dan enkel de interne verbouwing. Menting spreekt van ‘meerdere illegale situaties’, Mos heeft persoonlijk twee keer poolshoogte genomen in de avonduren. ,,Iedereen weet dat het er stikt van de auto's met buitenlandse kentekens en dat overal licht brandt", stelt Mos. ,,Kijk, straks, als het hotel klaar is, hou je dat niet tegen. Maar nu is er geen vergunning en mag er gewoon niet overnacht worden.” 

Meer informatie

Het volledige artikel staat online op de website van de Gelderlander.