De onrust op recreatiepark De Hertenhorst in Beekbergen is afgelopen dagen opgelaaid. In een nieuwe brief die is opgedoken staat dat sommige verhuuraccommodaties met toestemming van de politie ontruimd zullen worden. Maar die distantieert zich van die bewering.

Op de Hertenhorst woont een aantal mensen permanent. Op 1 januari is de camping overgegaan naar een andere beheerder. Dat moment wordt aangegrepen om snel een eind te maken aan de permanente bewoning. 

Zo was op te maken uit twee brieven, waarvan er één volgens bewoners op oudejaarsdag is afgegeven. Om te zorgen dat ze hun chalet verlaten, zou de stroom er op korte termijn af gaan.

Illegaal

Die boodschap leidde tot flink wat onrust bij de betreffende campinggasten. Die werd nóg groter toen er dinsdag een volgende brief opdook bij een aantal onderkomens. Onbekend is wie die heeft verspreid. Er staat in dat ook de politie heeft geconstateerd dat de bewoners illegaal in hun verhuuraccommodatie verblijven. En dat Team Vakantiepark Hertenhorst toestemming van de politie heeft om die onderkomens op 6 januari leeg te halen en de cilinders van de chalets te vervangen. Zodat ze er niet meer in kunnen.

Meer informatie

Het volledige artikel staat online op de website van de Stentor.