Een dure Tesla leasen terwijl je weet dat de Twentse gemeenten je zorgcontract willen beëindigen. Een Almelose zorgondernemer vond dat geen probleem. Inmiddels eisen de gemeenten Enschede en Hengelo meer dan een half miljoen zorggeld van hem terug.

Zorgbedrijf Harmonie Zorg had vestigingen in Enschede en Hengelo. Het ging op 6 april failliet. In februari hadden de Twentse gemeenten van Samen14 zijn contract opgezegd. Uit hun onderzoek was gebleken dat de zorgverlening van Harmonie Zorg slecht was en dat Turgut niet voldeed aan de financiële eisen die de gemeenten stellen.

Tesla

Toen Turgut in december te horen kreeg dat de Twentse gemeenten een cliëntenstop wilden opleggen, omdat hij niet voldeed aan de eisen in zijn contract, vond hij dat een goed moment om naar de Tesla-dealer te stappen. Daar leasete hij een Model 3. Toen hij die in februari alweer moest terugbrengen vanwege zijn faillissement leverde dat een schadepost op van 28.000 euro.

Coronacrisis

De curator constateert dat de zorgondernemer ook voor de andere schulden moet opdraaien. De gebrekkige administratie en de slechte bedrijfsvoering leidden tot het faillissement en dat is toch echt aan Turgut zelf te wijten, aldus Schol. De zorgondernemer is het daar niet mee eens. Volgens hem probeerde hij het faillissement af te wenden door zijn onroerend goed te verkopen. Dat liep spaak door het uitbreken van de coronacrisis, want toen zouden potentiële kopers zich hebben teruggetrokken.

Inmiddels spande de curator een rechtszaak tegen Turgut aan om de schulden bij hem te verhalen. Er ligt al beslag op de privébezittingen.