Halte Werk is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo). Een noodmaatregel van het Rijk ter ondersteuning van ondernemers die vanwege de Corona crisis in de problemen zijn gekomen. Met meer dan 8.000 aanvragen tot nu toe een hele opgave waarbij mede gelet op de 4 weken afhandeltermijn en andere werkzaamheden een traditionele afhandeling met inzet van mensen niet meer voor de hand licht.

Met de keuze voor de inzet van Robotic Process Automation (RPA) is niet niet voor de veilige weg gekozen, maar wel voor de meest verstandige. De organisatie had nog geen ervaring met RPA, maar er is in de organisatie naar gekeken en men was er positief over. Omdat een handmatige afhandeling te veel tijd zou kosten is er besloten om toch in crisistijd te gaan voor iets nieuws. 

Grote aantallen

Projectleider Eelco Molenaar zegt : “Al met al een uitdagende klus waarbij we in een dikke week de virtuele assistent in productie hebben gebracht. De virtuele assistent beoordeelt en verwerkt aanvragen sneller dan dat de medewerkers dat kunnen. Maar de virtuele assistent gaat ook ’s avonds, en ’s nachts en met de Paasdagen door. Daardoor kunnen we de grote aantallen aanvragen goed onder controle houden. Inmiddels hebben we een extra licentie aangeschaft om zo de capaciteit te verdubbelen. We zijn zeer tevreden over het werk van de virtuele medewerker en we verwachten met deze ervaring meer processen te gaan robotiseren.”


Halte Werk

Halte Werk is de gezamenlijke sociale dienst van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (HAL). Halte Werk voert de Participatiewet en bijbehorende regelingen uit voor deze gemeenten. Ook is er het Zelfstandigenloket voor ondernemers in financiële problemen uit de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Castricum, Heiloo, Bergen, Beemster, Purmerend, Texel, Waterland, Den Helder en Landsmeer.