Behalve dat het directie-echtpaar T., dat gezamenlijk het failliete Almelose zorgbureau Avant Zorg en Welzijn runde, al jarenlang in een juridisch gevecht met de curator is verwikkeld, hangt hen nu ook een celstraf en werkstraf boven het hoofd. Het echtpaar moest zich vandaag voor de strafrechter verantwoorden op verdenking van faillissementsfraude. Vlak voordat hun commerciële zorgbedrijf op de fles ging, zouden de echtelieden onder meer forse geldbedragen hebben weggesluisd.

Tegen directeur Adem T. (49) werd tien maanden celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist. Tegen zijn echtgenote en mede-directielid Ümmühan (46) een werkstraf van 180 uur en één maand voorwaardelijk.

Turkse cliënten

Het Almelose zorgbureau Avant Zorg en Welzijn verleende vooral zorg aan Turkse cliënten, maar ging in het voorjaar van 2016 op de fles. Het was de belastingdienst die destijds het faillissement had aangevraagd, omdat de schuldenlast intussen was opgelopen tot een half miljoen euro. Avant Zorg telde op dat moment circa 20 medewerkers en had zo'n 70 cliënten: met name senioren en gehandicapte kinderen met een Turkse achtergrond.

Meer informatie

Het volledige artikel staat online op de website van RTV Oost.