De Bijstandsbode is een e-zine voor iedereen die werkzaam is op het gebied van bijstand en aanverwante wet- en regelgeving.

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is inmiddels verlengd tot 1 juni 2021. Inhoudelijk is de regeling een paar keer gewijzigd. Daarom gaat het Achtergrondartikel nogmaals over de Tozo.

In editie 78 vindt u verder onder meer:

  • Bijstandsbode november/december
    In Uitgesproken gaat het over iemand die geld leent van een vriend om de deurwaarder te betalen. En dan blijkt hij dat geld ook nog eens bijna dubbel aan de gemeente te meoten betalen, omdat de lening als (verzwegen) inkomen wordt gezien. Volgens de Centrale Raad van Beroep heeft de gemeente het gelijk aan haar zijde. De redactie van de Bijstandsbode vraagt zich af wat de politiek daarvan vindt.
  • In de Vraag van de maand wordt gekeken naar de situatie van de man die is aangehouden met drugs op zak. Maar is hij nu een handelaar of alleen maar een stevige gebruiker?
  • Mr. Hans Nacinovic bespreekt in Opinie de mogelijkheden van (grotere) gemeenten om bepaalde personen, zoals bijstandsgerechtigden, te weren uit bepaalde woonwijken. Hij stelt zich daarbij vooral de vraag waar de bijstandsgerechtigden dan wel mogen wonen.

Wetsvoorstellen en nieuws

Daarnaast bevat de Bijstandsbode een overzicht van het nieuws en de wetsvoorstellen die van invloed zijn op de Participatiewet.

Meer informatie

Lees de volledige Bijstandsbode 78.