De kamers van hotel Port of Moerdijk worden niet meer gebruikt door hotelgasten, maar door arbeidsmigranten. Veel van hen willen zelf kunnen kiezen waar ze wonen, nu bepalen de uitzendbureaus dat vaak. De huurders klagen over krappe kamers voor een hoge prijs en een van hen vertrok zelfs vanwege bedwantsen. Praten over de omstandigheden durven ze bijna niet, maar gesteund door de FNV leiden ze Omroep Brabant toch rond in hun kamers.

"Ze zijn bang om hun verblijfplaats kwijt te raken", legt Nick van Meerten van de FNV uit. "De uitzendbureaus regelen hun accommodatie. Als ze ontslagen worden komen ze op straat te staan."

Van Meerten en zijn collega's gingen maandagochtend naar het hotel in Moerdijk vanwege een tip die ze binnenkregen. Een Roemeense migrant vond bedwantsen in zijn bed en zat onder de bulten. "Toen hij vroeg om naar de dokter te gaan werd dat telkens uitgesteld."

Op documenten die Van Meerten in handen heeft lijkt het erop dat de Roemeen pas in januari ingeschreven werd bij een zorgverzekeraar, terwijl er op zijn loonstrook wel loon ingehouden werd voor de verzekering.

Meer informatie

Het volledige artikel staat online op de website van Omroep Brabant.