Gemeente Wijk bij Duurstede gaat het spel Optimaal Digitaal spelen in de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 9 oktober). We stelden de gemeente hierover een aantal vragen.

Waarom vinden jullie het belangrijk om mee te doen?

De Week van de Toegankelijkheid is de aanleiding. We doen als gemeente al veel om onze dienstverlening inclusief te maken. Het is echter ook zo dat dienstverlening altijd in beweging is en er blijft nog genoeg te wensen. Nu in de Week van de Toegankelijkheid 'inclusieve dienstverlening' centraal staat, is het ook mooi om daar zelf weer eens vanuit een ander gezichtspunt (het spel) naar te kijken.

Welke vraag staat centraal tijdens het spel?

Centraal staat inclusieve dienstverlening. Hoe inclusief is onze (digitale) dienstverlening? Wat kunnen we doen om onze (digitale) dienstverlening nog inclusiever te maken?

Wat verwachten jullie dat het gaat opleveren?

Een concrete actielijst met te nemen stappen om onze dienstverlening (nog) inclusiever te maken.

Zouden jullie andere gemeenten aanraden mee te doen en waarom? 

Zeker! Het spel biedt je in relatief korte tijd tot een mooie set concrete actiepunten te komen. En het is nog leuk en toegankelijk ook. Wij maken met dit spel gebruik van de mogelijkheid om collega's van verschillende vakgebieden (dienstverlening, communicatie, informatievoorziening en sociaal domein) op een leuke manier met elkaar in verbinding te brengen over het onderwerp inclusieve dienstverlening.

Ook het voorbeeld van Wijk bij Duurstede volgen?

Kijk dan op https://www.gebruikercentraal.nl/agenda/optimaal-digitaal-in-de-week-van-de-toegankelijkheid/ voor meer informatie en aanmelden